Bez magnezija naš organizam ne može pravilno funkcionirati. Zato je važno na vrijeme prepoznati znakove da nam nedostaje magnezij.

Magnezij je mineral i važan hranjiv sastojak koji je našem tijelu potreban za funkcioniranje. Odgovoran je za pomoć u preko 300 procesa u tijelu.

Magnezij pomaže mišićima i živcima da rade učinkovito, pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, pomaže u održavanju jakih kostiju i stabilnom radu srca. Osim toga, poznat je po tome što djeluje umirujuće i opuštajuće na sve tjelesne sustave.

Zato nije neobično što počinjemo osjećati posljedice kada našem organizmu nedostaje magnezija. Ovo su neke od njih.

Glavobolja i migrena
Ako patite od kronične glavobolje ili migrene, razlog za to možda se krije u niskoj razini magnezija u tijelu. Istraživanja su pokazala da ljudi koji obolijevaju od migrene imaju tendenciju niže razine magnezija u tijelu. Smatra se da niska razina magnezija pridonosi glavoboljama i migrenama zbog svoje uloge u podršci zdravoj neurološkoj funkciji i stvaranju neurotransmitera.

Američka zaklada za migrenu predlaže uzimanje dodatka magnezijevog oksida u količini 400-500 miligrama (mg) dnevno kako bi se spriječile migrene. Također su došli do saznanja ja uzimanje magnezija pomaže u smanjenju (pred)menstrualnih glavobolja koje se javljaju kod velikog broja žena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *