Crvena zvezda je letos dogovorila sve uslove, a u januarskom prelaznom roku dobila veliko pojačanje u vidu Ohija Omoižuanfa. Snažni napadač iz Norveške već je na pripremama u Turskoj pokazao da će biti ubitačan u crveno-belom dresu.

Na tri meča postigao je isto toliko golova, a zatim je za klupski sajt podelio utiske o novom klubu. govorio je o Kataiju i Ivaniću, učenju srpskog jezika, neboičnim pripremama, ali i samom fudbalu.

BOMBA! ZVEZDA PONUDILA 2.000.000€ ZA IGRAČA BAJERNA: Nemci pišu o SENZACIJI – na Marakanu stiže veliki talenat?
26
Nemanja Motika
Naravno, najbitnija je priča o golovima jer je zbog njih došao u Beograd!

“Odlično sam se uklopio i veoma sam srećan što sam ovde. Pripreme su teške, ali igramo dobro i to se vidi na terenu. Što se golova tiče – zato sam tu, da bih pomogao ekipi time što ću da postižem pogotke. Nadam se da ću nastaviti tako i kada liga počne, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje i osvaja bodove, a ne da ja postižem golove. Ali ako to bude način mog doprinosa, nastaviću to da činim”, počeo je Ohi.

Za uspehe Crvene zvezde biće veoma bitno kako Ohi sarađuje sa Aleksandrom Kataijem i Mirkom Ivanićem.

“Oni su dobri igrači i nije nam teško da se sporazumemo na terenu. Pričaju engleski, ali i po govoru tela se dobro razumemo. U fudbalu je to još jedan od načina komunikacije. U saradnji sa Kataijem i Ivanićem, meni je najbitnije da budem što bliže golu i oni će me pronaći svaki put. Fanstastični su igrači, zapravo svi smo. Imamo dobar tim i radujemo se prolećnom delu sezone”, ističe napadač.

Kod Dejana Stankovića mnogo vremena na pripremama posvećeno je taktičkim finesama.

“Mnogo radimo na taktici i za mene je to novitet. Cilj je da se što bolje uklopim sa igračima i da se upoznam sa tim šta trener misli i želi od mene. Pomaže mi rad na taktici i drago mi je što smo usmereni na to. Imam sjajan odnos sa trenerom Stankovićem. Treninzi su i više nego naporni.”

Ipak, ima i mnogo napornog rada. Ohi Omoižuanfo nije navikao da ovoliko trenira pred početak takmičenja!

“Najteže mi pada što dva puta dnevno treniramo, a u međuvremenu igramo utakmice. Nisam se susretao sa tim u dosadašnjem delu karijere, jer kad sam u Norveškoj išao na pripreme, to je bilo drugačije. Imali smo lakše treninge ili nismo trenirali pre utakmica, ali ovde radimo i na dan kada igramo, kao i dva puta dnevno kad nema mečeva. Teško je, ali moramo svakodnevno da izlazimo iz komfor zone i da sve ovo prođemo kako bi bili bolji i kako bi se rezultati našeg rada videli na proleće. Očekujem da svi budu u dobroj formi i da igramo sjajan fudbal”, govori zimsko pojačanje crveno-belih.

Ohi se sve bolje snalazi na srpskom jeziku.

“Za sada mi dobro ide, znam osnovne stvari poput – kako si, zdravo, ali moram da napravim iskorak i naučim da konstruišem rečenice. Sada se trudim da učim mog cimera Ibrahima. Ide dobro, trudi se”, otkriva Norvežanin.

Jezik vežba i kroz razgovor sa navijačima, ali nema dovoljno vremena da svima odgovori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *