Srbija voz saopštio je da je otvoren konkurs za ime i logo novih brzih vozova od kojih će prvi biti u komercijalnoj upotrebi na relaciji Beograd – Novi Sad od marta 2022. godine.

Konkurs pod nazivom “Pusti inspiraciju da te vozi” namenjen je pre svega kreativnim stvaraocima Srbije i trajaće od 1. do 21. februara 2022. godine, a proglašenje pobednika biće 3. marta, dok nagradni fond za pobedničko rešenje iznosi 1.000.000 dinara!

Generalni direktor Srbija voza Jugoslav Jović istakao je da brzi vozovi koji će saobraćati na novim prugama, pre svega od Beograda do Novog Sada, će, kako kaže Jović, pružiti posebne standarde u prevozu – brzinu i udobnost, a kretaće se i do 200 kilometara na sat. Dodaje da će se od Beograda do Novog Sada stizati za oko pola sata, da će vozovi imati besplatan wi-fi, mini bar, poseban deo za velike prtljage, posebno mesto za osobe sa posebnim potrebama, da u vozu ima više od 300 sedišta prve i biznis klase.

Budi i ti njihov razlog za osmeh-Ispuni želju!
Putnici će iz jednog u drugi grad stizati za najmanje 36, a najviše za oko 50 minuta, zavisno na koliko će stanica stajati. Najbrži, “inter siti”, voziće bez zaustavljanja i cena karte u jednom pravcu će koštati oko 1.000 dinara, a 1.600 dinara povratna.

Jović je pozvao sve zainteresovane ljude, a posebno mlade, da učestvuju u konkrusu koji će, kako je rekao, dati novi izgled Srbija vozu i brzom vozu. Kaže da na konkursu mogu učestvovati svi punoletni građani, pravna i fizička lica, kao i da očekuje originalna idejna rešenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *